CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL I
FUNDAMENTELE TEORETICE ALE SISTEMULUI MANAGERIAL
1.1. Componentele principale ale sistemului managerial
1.2. SISTEMUL METODOLOGICO-MANAGERIAL AL ORGANIZAŢIEI
1.3. Caracteristicile sistemului metodologico-managerial
1.3.1. Relaţiile sistemului metodologico-managerial cu celelalte subsisteme manageriale
1.4. Sistemul de management
1.4.1. Funcţiile sistemului metodologico-managerial al organizaţiei
1.5.1. Tendinţe pe plan mondial in abordarea sistemului metodelor şi tehnicilor manageriale ale organizaţiei.
1.5.2. Proliferarea amplă a sistemelor, metodelor şi tehnicilor manageriale
1.5.3. Creşterea gradului de sofisticare a elementelor metodologico-manageriale
1.5.4. Computerizarea crescindă a instrumentarului managerial
1.5.5. Conturarea unei dimensiuni participative sistemului metodologico-managerial al organizaţiei
1.5.6. Ascendenţa elementelor metodologico-manageriale cu un puternic conţinut motivaţional
1.5.7. Imprimarea unei viziuni sistemice accentuate conceperii şi utilizării instrumentarului managerial
1.6. Internaţionalizarea sistemelor, metodelor şi tehnicilor manageriale
1.7. Profesionalizarea implementării instrumentarului managerial
1.8. Structura organizatorică a intreprinderii

CAPITOLUL II
ANALIZA ACTIVITĂŢII SOCIO – ECONOMICE A SA ,,Produse Cereale”.
2.1. Istoria apariţiei intreprinderii

CAPITOL III
Analiza sistemei MANAGEMENTULUI la SA ,,Produse Cereale”
3.1 Cerinţele formării documentaţie

Capitolul IV
MANAGEMETNUL RESURSELOR MATARIALE
4.1. Asigurarea cu resurse
4.2. RESURSELE UMANE
4.3. UTILAJUL

PLANIFICAREA PROCESELOR DE VIAŢĂ A CICLULUI PRODUCŢIEI;
OPERAŢIILE DUPĂ PRODUCEREA SERVICIILOR
CONDUCERA CU MIJLOACELE MONITORINGULUI ŞI MĂSURĂRILOR

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE