CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL I. Esenţa economică a costului de producţie.
1.1 Noţiune de cost de producţie.
1.2 Clasificarea şi structura costului de producţie.
1.3 Importanţa analizei costului de producţie in cadrul
intreprinderilor industriei alimentare.
2. Metodologia de calcul a costului de producţie in
intreprinderile industriei alimentare.
2.1 Clasificarea consumurilor şi cheltuielilor conform S.N.C. 3
2.2 Calculul costului de producţie.
2.3 Metodele de repartizare a consumurilor indirecte şi
cheltuielilor perioadei de gestiune pe tipuri de
produse şi aprecierea lor economică
3. Reducerea costului de producţie la intreprinderile industriei
alimentare ca bază pentru sporirea competitivităţii lor
3.1 Implementarea centrelor de cost in scopul asigurării
controlului costurilor de producţie in cadrul intreprinderii.
3.2 Căile prioritare de reducere a costului de producţie in
intreprinderile industriei alimentare.

CAPITOLUL II . Analiza generală a intreprinderii S.A „Natur Bravo”
2.1 Istoricul intreprinderii.
2.2 Structura organizatorică a intreprinderii.
2.3 Analiza in dinamică a aprovizionării intreprinderii cu materie primă.
2.4 Analiza managementului producerii la intreprindere.
2.5 Analiza managementului resurselor umane la intreprindere.
2.6 Analiza comercială la intreprindere.
2.7 Analiza managementului financiar la intreprindere.
2.8 Analiza indicatorilor economico-financiari la
intreprinderea „Natur Bravo”.
2.9 Analiza SWOT
2.10 Analiza de corelaţie a dependenţei cheltuielilor
la 1 leu producţie marfă de factorii de bază.

CAPITOLUL III. Măsuri de reducere a costului de producţie la intreprinderea S.A. „Natur Bravo” din Ungheni.
3.1 Procurarea unei linii noi cu productivitatea de 1,75 tone/oră pentru fabricarea conservelor de mazăre verde care ar inlocui două linii existente vechi cu productivitatea de 1,1 tone/oră.
3.2 Inlocuirea soiurilor tradiţionale de roşii cu concentraţia de 4.5% pentru fabricare pastei de tomate cu concentraţia de 25% cu soiul nou de roşii Marfa F1 cu concentraţia de 6.7%.
3.3 Darea in arendă a unor spaţii neutilizate de intreprindere.
3.4 Metodologia de implementare a managementului costurilor pe centre de responsabilitate.
3.5 Modelul de implementare a sistemului de management al costurilor pe centre de costuri la S.A. „Natur Bravo”
3.6 Măsuri de perfecţionare a procesul tehnologic de fabricare a sucului concentrat de mere.
3.7 Modernizarea liniei de fabricare a sucului concentrat de mere.

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE