CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL I. Delimitări conceptuale aferente managementului resurselor umane
1.1. Determinarea locului resurselor umane in cadrul organizaţiei
1.2. Abordări teoretice privind managementul resurselor umane
1.3. Examinarea principalelor etape specifice managementului resurselor umane

CAPITOLUL II. Analiza tehnico-economică a activităţii intreprinderii „ASCONI” S.R.L.
2.1 Caracteristica ramurii
2.2. Caracteristica intreprinderii
2.3. Analiza in dinamică a principalelor indicatori tehnico-economici a intreprinderii „Asconi” S.R.L.
2.4 Analiza producţiei „Asconi” S.R.L.
2.5 Analiza activităţii comerciale „Asconi” S.R.L.
2.6 Analiza managementului resurselor umane a „Asconi” S.R.L.
2.7 Analiza S.W.O.T. in domeniul resurselor umane la „Asconi” S.R.L.
2.8 Analiza consumurilor şi cheltuielilor „Asconi” S.R.L.
2.9 Analiza situaţiei financiare la „Asconi” S.R.L.
2.10. Analiza dinamică a dependenţei rentabilităţii vinzărilor a intreprinderii „Asconi” S.R.L. de factorii de bază
2.11. Analiza SWOT a „Asconi” S.R.L.

CAPITOLUL III. MĂSURI PRIVIND PERFECŢIONAREA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE IN CADRUL „ASCONI” S.R.L.
3.1 Direcţii de imbunătăţire a managementului resurselor umane
3.2 Măsuri de imbunătăţire a procesului de angajare a personalului
3.3. Măsuri de imbunătăţire a procesului de instruire şi dezvoltare a personalului
3.4 Măsuri de imbunătăţire a procesului de motivare şi stimulare materială a personalului
3.5 Măsuri de perfecţionare a locurilor de muncă a personalului
3.6 Alegerea şi argumentarea schemei tehnologice şi a utilajului la producerea de producere şi imbuteliere a vinului de calitate superioară roşu „Cabernet – Sauvignon”

CONCLUZIE

BIBLIOGRAFIE