CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL I: Analiza posturilor
1.1.Necesitatea, perticularităţile şi conţinutul managementului previzional al necesarului de personal
1.2. Analiza situaţiei existente privind disponibilul de personal şi posturile de lucru
1.3. Analiza posturilor de lucru

CAPITOLUL II: Analiza situaţiei existente in domeniul MRU la S.A. “EFES Vitanta Moldova Brewery” О.M.
2.1 Caracteristica intreprinderii şi poziţia sa in ramură.
2.2 Analiza indicatorilor tehnico-economici de bază
2.3 Analiza generală a managementului resurselor umane
2.4 Analiza MRU pe domenii de activitate
2.4.1 Analiza etapelor managementului resurselor umane.
2.4.2 Organizarea locurilor de muncă
2.4.3 Normarea muncii
2.4.4 Organizarea remunerării muncii şi motivarea personalului
2.4.5 Analiza in dinamică a indicatorilor resurselor umane
2.4.6 Protecţia socială a personalului intreprinderii
2.5 Analiza SWOT in domeniul MRU.

CAPITOLUL III. Proiectul de măsuri de perfecţionare a managementului resurselor umane la S.A. “EFES Vitanta Moldova Brewery” О.M.
3.1 Măsuri de perfecţionare a organizării MRU la intreprindere.
3.2 Măsuri de perfecţionare a organizării locurilor de muncă.
3.3 Măsuri de perfecţionare a normării muncii la intreprindere.
3.4 Măsuri de perfecţionare a organizării remunerării muncii.
3.5 Măsuri pentru protecţia socială a angajaţilor .
3.6 Generalizarea măsurilor propuse şi evaluarea eficienţei lor economice.

CONCLUZIE

BIBLIOGRAFIE