CUPRINS

INTRODUCERE

Capitolul 1 Managementul costurilor
1.1 Esenţa managementului costurilor
1.2 Principiile analizei costurilor şi clasificarea lor
1.2.1 Sursele informaţionale
1.2.2 Clasificarea costurilor
1.2.3 Contabilizarea costurilor de producţie
1.2.4 Metode de calcul a costurilor de producţie
1.3 Planificarea şi controlul costurilor
1.3.1 Planificare, bugetare, control
1.3.2 Determinarea costului standard
1.4 Luarea deciziei şi estimarea performanţelor
1.4.1 Costul marginal
1.4.2 Analiza pragului de rentabilitate
1.4.3 Decizii cu privire la determinarea preţului
1.4.4 Estimarea performanţelor

Capitolul 2 Analiza economico-financiară a intreprinderii
2.1 Analiza tehnico-economică a activităţii de producţie şi comercializare
2.1.1 Caracteristica ramurii
2.1.2 Benchmarking
2.2 Diagnosticul intreprinderi
2.2.1 Generalităţi
2.2.2 Structura organizatorică
2.2.3 Analiza principalilor indicatori tehnici şi economici
2.3 Analiza comercială
2.3.1 Analiza vinzărilor
2.3.2 Analiza cheltuielilor vinzărilor
2.3.3 Analiza clienţilor intreprinderii
2.3.4 Analiza furnizorilor
2.3.5 Marketingul la intreprindere
2.4 Analiza producţiei
2.4.1 Procesele de producţie
2.4.2 Analiza producţiei
2.4.3 Analiza indicatorilor producţiei
2.4.4 Analiza fondurilor fixe
2.4.5 Analiza utilizării capacităţilor de producţie
2.4.6 Analiza calităţii producţiei
2.5 Analiza patrimoniului intreprinderii
2.5.1Analiza patrimoniului intreprinderii
2.5.2 Analiza surselor de finanţare
2.5.3 Analiza mijloacelor circulante
2.5.4 Analiza stabilităţii financiare.
2.5.5 Analiza capacităţii de plată
2.5.6 Analiza profitului şi a rentabilităţii intreprinderii.
2.6 Analiza resurselor umane
2.7 Analiza costului de producţie
2.7.1 Analiza cheltuieli la un leu producţie marfă
2.7.2 Analiza structurală a cheltuielilor de producţie
2.7.3 Analiza cheltuielilor de salarizare
2.7.4 Analiza marfei de contribuţie
2.7.5 Analiza pragului de rentabilitate a producţiei fabricate
2.7.6 Analiza de corelaţie pentru cheltuieli la un leu producţie marfă
2.8 Analiza SWOT

Capitolul 3 Planul de măsuri in vederea micşorării costului de producţie la intreprinderea S.A. „Vinuri Ialoveni”
3.1 Măsuri de imbunătăţire a procesului de producţie
3.1.1 Calculul efectului economic de la plantarea viţei de vie proprii
3.1.2 Calculul economiei de la inlocuirea maşinii de turnat
3.2 Măsuri de imbunătăţire a indeplinirii funcţiei comerciale la intreprindere
3.2.1 Propuneri in vederea imbunătăţirii gestionării cheltuielilor comerciale
3.2.2 Măsuri pentru imbunătăţirea activităţii de marketing
3.3 Măsuri cu privire la imbunătăţirea muncii angajaţilor
3.3.1 Calcularea efectului economic in urma modificării fondului de salarizare
3.3.2 Calcularea efectului economic in urma computerizării a trei secţii
3.3.3 Plan de instruire
3.4 Măsuri pentru evidenţa costului de producţie
3.5 Măsuri in vederea imbunătăţirii structurii organizatorice
3.6 Partea tehnologică
3.6.1 Generalităţi despre procesul de imbuteliere
3.6.2 Schema tehnologică
3.6.3 Caracteristica producţiei gata
3.6.4 Argumentarea schemei tehnologice
3.6.5 Metode şi mijloace de control
3.6.6 Calculul produselor
3.6.7 Calculul utilajului tehnologic

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE