CUPRINS

INTRODUCERE

Capitolul I – Managementul Calităţii Totale
1.1. Conceptul de calitate totală
1.2. Definirea managementului calităţii totale
1.3. Principiile de bază ale MCT
1.3.1. Orientarea spre client
1.3.2. Internalizarea relaţiei client – furnizor
1.3.3. Calitatea pe primul plan
1.3.4. “Zero defecte” şi îmbunătăţire continuă
1.3.5. Viziunea sistemică
1.3.6. Argumentare cu date
1.4. Factori critici în implementarea principiilor MCT
1.5. Modele de evaluare a performanţelor obţinute prin MCT
1.5.1. Premiul naţional pentru calitate Deming
1.5.2. Premiul naţional pentru calitate Malcolm Baldrige
1.5.3. Modelul european de evaluare a performanţelor obţinute prin MCT
1.6. Abordări critice privind managementul calităţii(MC) şi managementul calităţii totale(MCT)
1.6.1. Critica managerială
1.6.2. Critica umanistă
1.6.3. Critica comunicaţională

Capitolul II – Cultura organizaţională
2.1. Calitate- cultură- etică
2.1.1. Cultura
2.1.2. Calitatea totală şi etica
2.2. Cultura organizaţională – factor decisiv în reuşita implementării practicilor managementului calităţii
2.2.1. Conducerea
2.2.2. Dezvoltarea resurselor umane
2.2.3. Orientarea spre client
2.3. De la managementul tot mai integrat la cultura organizaţională
2.3.1. Introducerea
2.3.2. Organizarea se îndreaptă spre cultură
2.3.3. Managementul calităţii totale şi cultura companiei

Capitolul III – Implementarea MCT la S.C. “MONDOSTAR” S.A.
3.1. Istoricul S.C. “MONDOSTAR S.A”
3.1.1. Forma juridică de organizare a firmei şi cadrul legal
3.1.2. Volumul afacerii şi structura producţiei
3.1.3. Personal structură şi grad de calificare
3.1.4. Exportul, structura şi orientarea programelor strategice şi tactica firmei în domeniul exportului pe termen scurt, mediu şi lung
3.1.5. Strategia firmei
3.2. Chestionar realizat în legătură cu relaţia existentă între modul de implementare a MCT şi opiniile angajaţilor. Studiul realizat asupra S.C. “MONDOSTAR” S.A.

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE