CUPRINS

INTRODUCERE

CAPITOLUL 1 SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII – FACTOR DETERMINANT IN ASIGURAREA COMPETITIVITĂŢII INTREPRINDERII
1.1 Conceptul şi caracteristicile de calitate
1.2 Managementul Calităţii. Principiile Managementului Calităţii
1.2.1 Focalizare către client
1.2.2 Leadership
1.2.3 Implicarea personalului
1.2.4 Abordarea bazată pe procese
1.2.5 Abordarea managementului ca sistem
1.2.6 Imbunătăţirea continuă
1.2.7 Argumentarea cu date şi informaţii a deciziilor
1.2.8 Relaţii reciproc avantajoase cu furnizorii
1.3 Certificarea – esenţa şi etapele
1.3.1 Certificarea produselor şi serviciilor
1.3.2 Etapele certificării produselor şi serviciilor
1.3.3 Metodologia certificării produselor şi serviciilor

CAPITOLUL 2 ANALIZA TEHNICO-ECONOMICĂ A ACTIVITĂŢII DE PRODUCERE ŞI COMERCIALIZARE A S.A.“VISMOS”.
2.1 Caracteristica generală a intreprinderii “Vismos” S.A.
2.1.1 Istoricul dezvoltării intreprinderii
2.1.2 Statutul juridic şi structura organizatorică de conducere
2.1.3 Sortimentul de producţie
2.2 Analiza in dinamică a indicatorilor activităţii economice a S.A. “Vismos”
2.3 Analiza activităţii comerciale
2.4 Analiza activităţii de producere
2.5 Analiza resurselor umane
2.6 Analiza costului producţiei marfă
2.7 Analiza economico-financiară
2.7.1 Analiza activelor
2.7.2 Analiza pasivelor
2.7.3 Analiza profitului şi rentabilităţii
2.7.4 Analiza stabilităţii financiare
2.7.5 Analiza lichidităţii bilanţului
2.8 Analiza SWOT
2.9 Analiza situaţiei existente privind calitatea la intreprinderea S.A. “VISMOS” comparativ cu cerinţele standardului ISO 9001:2000
2.10 Analiza de corelaţie pentru funcţia multiplă a productivităţii

CAPITOLUL 3 MĂSURI DE IMPLEMENTARE A SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII LA ‘’VISMOS’’ S.A. IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE STANDARDULUI INTERNAŢIONAL ISO 9001:2000.
3.1 Măsuri de imbunătăţire a SMC
3.2 Alegerea şi argumentarea schemei tehnologice de producere a vinului spumant.
3.2.1 Noţiuni generale
3.2.2 Argumentarea schemei tehnologice.
3.3 Calculul efectului economic de la introducerea utilajului de ambalare a buteliilor in cutii B2-V44-6

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE