CUPRINS

INTRODUCERE

Capitolul I. Calitatea – factor determinant al competitivităţii intreprinderii
1.1. Noţiunea şi aspectele economice ale calităţii producţiei
1.2. Evoluţia conceptului de calitate
1.3. Esenţa managementului calităţii
1.3.1. Definirea managementului calităţii
13.2. Funcţiile managementului calităţii
1.3.3. Principiile managementului calităţii
1.3.4. Conceptul de management total al calităţii
1.4. Standardele ISO 9000 – baza esenţială pentru implimentarea Sistemului de Management al Calităţii in intreprinderile din industria alimentară
1.5. Auditul calităţii şi certificarea
1.5.1. Auditul calităţii
1.5.2. Certificarea calităţii
1.6. Indicatorii calităţii: esenţa şi analiza lor

Capitolul II. Analiza tehnico-economică a activităţii de producere şi comerciale a intreprinderii S.A. „AROMA”
2.1. Caracteristica generală a intreprinderii S.A. „Aroma”
2.2. Analiza in dinamică a principalilor indicatori tehnico – economici a intreprinderii S.A. „Aroma”, pe perioada anilor 2001- 2005
2.3. Analiza activităţii de producere
2.4. Analiza comercială
2.5. Analiza personalului, salariului mediu lunar şi productivităţii muncii
2.6. Analiza consumurilor şi cheltuielilor totale
2.7. Analiza economico-financiară
2.8. Analiza profitului şi rentabilităţii
2.9. Analiza Sistemului de Management al Calităţii la S.A. „Aroma”
2.10.Analiza SWOT
2.11. Analiza de corelaţie a dependenţei productivităţii muncii de factorii de bază

Capitolul III. Măsuri de imbunătăţire a Sistemului de Management al Calităţii la S.A. „Aroma”
3.1. Implimentarea managementului total al calităţii la S.A. „Aroma”
3.2. Implimentarea Sistemului HACCP la S.A. „Aroma”
3.3. Implimentarea Sistemului de Management al Mediului conform standardului ISO 14000
3.4. Implimentarea şi desfăşurarea unui benchmarking la S.A. „Aroma”
3.5. Certificarea conform standardului ISO 9001: 2000
3.6. Conducerea eficientă a unui program de audit
3.7. Implimentarea tehnologiei progresiste – una din direcţiile sporirii calităţii producţiei la intreprindere
3.8. Calculul eficienţei economice in urma propunerilor făcute

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE