Cuprins

Introducere

Capitolul I Esenţa şi conţinutul activităţii de marketing
1.1 Esenţa marketingului
1.2 Funcţiile marketingului
1.3 Cercetări de marketing
1.4 Politica de marketing
1.5 Politica de distribuţie
1.5.1 Conceptul de distribuţie
1.5.2 Strategiile distribuţiei
1.6 Politica de produs
1.6.1 Conceptul de produs
1.6.2 Conţinutul politicii de produs
1.6.3 Introducerea in fabricaţie şi lansarea noilor produse
1.6.4 Strategii ale politicii de produs
1.7 Politica de preţ
1.7.1 Conceptul de preţ şi funcţiile preţului
1.7.2 Politica preţului
1.8 Politica promoţională
1.8.1 Conţinutul activităţilor promoţionale
1.8.2 Structura activităţilor promoţionale
1.9 Concurenţa şi capacitatea de concurenţă a mărfurilor

Capitolul II Analiza activităţii economico-financiară a intreprinderii
2.1 Caracteristica intreprinderii
2.1.1 Istoricul intreprinderii
2.1.2 descrierea intreprinderii
2.1.3 Ramura de activitate
2.2 Analiza principalilor indicatori tehnico-economici de dezvoltare
2.3 Analiza comercială
2.4 Analiza resurselor umane şi a productivităţii muncii
2.5 Analiza stării financiare
2.5.1 Analiza patrimoniului intreprinderii
2.5.2 Analiza surselor de finanţare ale patrimoniului
2.5.3 Analiza disponibilului de mijloace circulante
2.5.4 Stabilirea financiară şi aprecierea ei
2.5.5 Lichiditatea şi capacitatea de plată a intreprinderii
2.6 Cercetări de marketing
2.6.1 Piaţa de desfacere
2.6.2 Concurenţa
2.6.3 Strategia de marketing
2.6.4 Politica de produs
2.6.5 Politica de preţ
2.6.6 Politica de distribuţie
2.6.7 Politica de promovare
2.7 Analiza de corelaţie pentru funcţia multiplă a rentabilităţii
2.8 Analiza SWOT

Capitolul III Proiectul de măsuri pentru organizarea cercetării complexe a pieţii mărfurilor intreprinderii
3.1Estimarea situaţiei mărfurilor produse la intreprindere.Măsuri pentru imbunătăţirea activităţii de marketing a intreprinderii
3.1.1 Piaţa de desfacere
3.1.2 Politica de produs
3.1.3 Politica de preţ
3.1.4 Politica de promovare
3.2 Perfecţionarea organizării procesului de producţie prin utilizarea unei tehnologii mai progresive
3.2.1 Sortimentul produselor lactate a S.A.”JLC”
3.2.2 Caracteristica produsului lactat acid-iaurtul
3.2.3 Caracteristica materiei prime
3.2.4 Calculele tehnologice pentru 1 tona produs finit
3.2.5 Tehnologia de fabricare a iaurtului
3.2.6 Etapele procesului tehnologic de fabricare a produsului finit.Recepţia cantitativă şi calitativă
3.2.7 Caracteristica organo-leptică şi fizico-chimică a produsului finit-iaurt
3.2.8 Controlul tehno-chimic al procesului de fabricare a iaurtului
3.2.9 Utilaj industrializat a iaurtului
3.3 Masuri de introducere a tehnologiilor progresive şi tehnice performante şi evaluarea eficienţei lor economice

Concluzii

Bibliografie